Theorie Deventer yoga

Theorie bij de Deventeryoga, elke week een thema

 

VIJFDE CHAKRA YOGA, ZONDER PRATEN GEEN IK

Theorie Deventer yoga, je vijfde chakra zit ter hoogte van je keel. Daarom wordt het ook wel het keelchakra of Vishuddhi genoemd.  Het zit in het kuiltje van je hals. Het element is ether, de kleur is lichtblauw, het staat voor reiniging en het heeft invloed op je keel, mond tanden, kaak en oren. Het vijfde chakra is van belang bij het uiten van je emoties. Je kunt je vijfde chakra in evenwicht brengen met activiteiten waarbij je de taal gebruikt, praten of schrijven. Daarnaast is het luisteren naar anderen ook van groot belang. Het van binnenin stil kunnen worden, het zwijgen. De eventuele afleiding en prikkels kunnen weerstaan. Als je vijfde chakra teveel of te weinig stroomt, dan kun je dit gaan merken aan een zere keel, stemproblemen, nekklachten, gebitsproblemen of doofheid. Je vijfde chakra is het chakra als het op uiten van emoties aankomt. Bij vijfde chakra yoga Deventer  zingen we ook soms mantra’s.

Hartchakra

Theorie bij de Deventeryoga

Theorie Anahata chakra yoga Deventer, stonden we eerst nog in verbinding met de aarde vanuit de eerste drie chakra’s, waar we op uit waren er beter van te worden. Nu wordt het anders! We gaan een sprongetje maken naar het vierde chakra. Staat het derde chakra (met als element vuur) voor wilskracht en zelfvertrouwen, dan kan het vierde chakra (met als element lucht) je rust en ruimte gaan geven! Door het hart te openen voor jezelf maar ook voor je medemensen geven we onszelf ruimte en lucht, gaan we van nemen naar ontvangen.

EVENWICHT VINDEN EN LIEFDE BIJ DE ANAHATA CHAKRA YOGA

Bij het anahata chakra worden we ons bewust van de subtiele energie. Of het gebeurt misschien wel vanzelf, overkomt de fijngevoeligheid je die bij dit chakra hoort en staat het helemaal los van bewustwording.

Theorie Deventer yoga en de praktijk op de yogamat

Het hartchakra is niet voor niets de middelste van de zeven chakra’s. Wanneer je vierde chakra in balans is, kunnen ook de andere chakra’s weer beter functioneren. Wanneer we zelf in evenwicht zijn, pas dan kan er sprake zijn van evenwicht in relaties met anderen. Kunnen we liefde geven en ontvangen. Het vierde chakra kan een sympathiek en liefdevol mens van je maken. Dat is eenvoudig naar de mensen om je heen van wie je houdt. Maar bij dit chakra gaat het ook om vergeven, het allerbeste voor de ander willen, ongeacht de relatie die je met elkaar hebt.
Bij anahata chakra yoga in Deventer is het beminnen en bemind worden. Wanneer we door een ander worden bemind, dan komen we tot inzicht wie we zelf zijn. Leer niet alleen de ander kennen, maar ook jezelf beter leren kennen.


anahata chakra yoga Deventer

AMMA, MIJN KNUFFELGOEROE BIJ DE ANAHATA CHAKRA YOGA

In de jaren 70 was Bhagwan de goeroe in India. Met zijn controversiële levenswijze bracht hij destijds het nodige opzien teweeg. Inmiddels zijn er meer dan twaalf goeroe’s in India. Maar door één daarvan word ik als yogadocent als een magneet aangetrokken en wel door Matha Amrithanandamayi, beter bekend als Amma, de knuffelgoeroe.
Opmerkelijk is dat zij één van de weinige vrouwelijke goeroes is. Ik heb haar al verschillende keren bezocht, zowel in India als in Nederland en met 27 miljoen anderen haar knuffels mogen ontvangen. Anahata chakra yoga Deventer yogalessen zijn geïnspireerd door Amma’s energie.

DE FIJNPROEVERS ONDER DE YOGI’S KUNNEN DEZE WEEK HUN HART OPHALEN

Is jouw komende yogales bij anahata chakra yoga in Deventer? Deze yogalessen staat in het teken van liefde? Voel de liefdesenergie die ontstaat bij de groepsenergie in de yogales. Deze yoga is gevuld met een mudra, yin yoga en tot slot een prachtige mantra bij de eindontspanning. Ook in de zwangerschapsyoga is het mooi om bewust te zijn van de anahatha chakra energie

Bekijk ons DeventerYoga E-Book

Deventer yoga e-book

Scroll naar boven