Deventer yoganieuws

Yoganieuws 4 december t/m 8 december

Yoganieuws Deventer, de afgelopen week zijn we ons bewust geworden van compassie, mededogen en dat we over onze schaduw kunnen springen. Dit is de poort naar liefde. Dus we zijn vorige week de drempel over gegaan van ego naar het anahatha chakra. De komende week gaan we het vierde chakra openen met borstopeners. We gaan naar het element lucht, dus zorg dat je goed geaard naar de yogales komt.

Deventer Yoganieuws 27 november t/m 1 december

Het kan zijn dat ik op vijf december van twee groepen één groep maak. Dit is afhankelijk wie er komt op sinterklaasavond. Kom je niet, mail dan even.

Vorige week hebben we de energie gevoeld die de asana’s kunnen geven. Ook waren we zo stil mogelijk in de asana en zochten we wanneer de asana comfortabel aan voelde. Van verschillende cursisten hoorde ik al dat ze elke dag een aantal asana’s doen bij de yoga thuis.

Er zit nog een chakra tussen het derde en het vierde chakra, liefde. Dit is de poort naar liefde. Bij dit drieënhalve word je je bewust van ruimte, vergeving, mededogen. Nelson Mandela bewonder ik hierin nog steeds. Jullie zijn na volgende week goed voorbereid om naar het chakra te gaan van liefde en 100% bewustzijn.

De komende week gaan alle “gereedschappen” weer toepassen die het manipura chakra stimuleren. Ik ben erg benieuwd hoe jullie thuis het derde chakra activeren. De afgelopen week heb ik weer eens opgeschreven wat mij energie geeft en wat energie kost.

Deventer Yoganieuws 20 november t/m 24 november

Het kan zijn dat ik op vijf december van twee groepen één groep maak. Dit is afhankelijk wie er komt op sinterklaasavond. Kom je niet, mail dan even.

Iedereen bedankt voor de enthousiaste reacties m.b.t. mijn afscheidsfeestje. Intussen weet ik hoeveel mensen er ongeveer komen op 29 september en daarom heb ik de Dorpskerk in Wilp afgehuurd. Deze kerk is energetisch heel bijzonder, er lopen zelfs Leylijnen in en om de kerk. Zelf kom ik hier regelmatig voor de mooie concerten die er gegeven worden.

Vorige week was het thema voelen. Wanneer je in contact staat met je gevoelens door het svadhistana chakra dan neem je ook beslissingen waar je energie van krijgt, je volgt je passie. Ook ga je ergens voor in het leven. Toen ik besloot om yogadocent te worden  ging ik er 100% voor. Boekte elk jaar twee tickets naar India om de ashrams en de goeroes daar te bezoeken. Ook ging ik naar de beste yogadocenten in Nederland om alles over yoga te leren. Het manipura chakra staat voor energie, ego, bewust zijn wat je energie kost en wat je energie geeft. Het woord Manipura betekent flonkerend juweel. Door “problemen” en wrijving in het leven wordt de ruwe diamant mooi geslepen.  De komende week gaan we de yoga asana’s ervaren. Heb jij de discipline om elke dag de asana’s te doen zodat je energiek de dag in gaat?

DeventerYoganieuws 13 november t/m 17 november

In dit yoganieuws de informatie over de kundalinienergie. Bij het tweede chakra, het svadhistana chakra, zit een krachtige energie. Vorige week hebben we alleen maar allemaal yoga gedaan voor het bekken. We voelden misschien al dat het begon te trillen in het bekken of dat het heel warm werd.

De komende week trekken we alle yogaregisters open voor deze energie. De yoga kent mooie mantra’s, mudra’s, visualisaties en ademhalingsoefeningen. Graag hoor ik  welke yoga voor jullie plezierig is en waarbij deze bekkenenergie stroomt. Hebben jullie vragen over het tweede chakra dan een mail sturen.

Deventer Yoganieuws 5 november t/m 10 november

Het was bijzonder om met jullie samen over de Joodse bergraafplaats te lopen. Nu met de oorlog tussen Israël en Hamas gaf het voor mij nog wel wat extra’s. John had de lezing mooi verdeeld. Hij vertelde over Joodse tradities, hoe het gaat bij overlijden en over wat we zagen op de begraafplaats.

yoganieuws
symbolen op de begraafplaats

Wanneer er  een goede balans is in het muladhara chakra dan loop je ook wat minder weg voor je gevoelsleven. Het tweede chakra, het svadhisthana chakra, is verbonden met het element water. Dus wees niet verbaasd wanneer de waterlanders stromen. Svadhi betekent zoet. Kun je genieten van gevoelens en van seksualiteit?

Ik wil jullie bedanken voor jullie enthousiaste reacties over mijn feestje dat we samen mijn materiele pensioen vieren. Het yogapensioen duurt hopelijk nog wat langen. Door de aanmeldingen weet ik nu hoe groot de zaal moet zijn welke ik moet huren. Je moet er al op tijd bij zijn om een mooie ruimte te huren. Intussen heb ik al veel georganiseerd voor 29 september 2024. Mae Tamar zal ons weer verassen met haar stem, muziekinstrumenten en haar spiritualiteit.

Scroll naar boven